Over ons

Deze website is begonnen als een gezamenlijke activiteit van twee Schiedamse kerken: de Christelijke Gereformeerde Kerk (Hoeksteenkerk) en de oorspronkelijke Hersteld Hervormde Gemeente.

Per 1 januari 2019 is de Hoeksteenkerk wegens vergrijzing en krimpend aantal leden opgeheven. De meeste leden zijn overgegaan naar de Christelijke Gereformeerde Kerk te Vlaardingen.

De oorspronkelijke Hersteld Hervormde Gemeente is in 2012 gefuseerd met de zogenoemde Plantagekerk aan de Lange Nieuwstraat, nadat deze zich bij de Hersteld Hervormde Kerk had aangesloten. De gefuseerde Hersteld Hervormde Gemeente is gevestigd aan de Lange Nieuwstraat 61-63, 3111 AE Schiedam.

Vrijwilligers uit de Hersteld Hervormde Gemeente en de oorspronkelijke Hoeksteenkerk zetten het werk van de lectuurkraam voort. Het is ons verlangen om in de stad Schiedam en daarbuiten de boodschap van de Bijbel onder de aandacht te brengen. We doen dat door onze lectuurkraam, door huis-aan-huis te folderen, door uitnodigingen voor bijeenkomsten, door te wijzen op de activiteiten van de Hersteld Hervormde Gemeente, enz.

We willen graag ook het internet gebruiken om de boodschap die God voor deze wereld heeft met u en jou te delen, niet alleen in onze eigen stad, maar ook daarbuiten. Vandaar deze website.

U bent natuurlijk ook van harte welkom in de zondagse samenkomsten:

 • De Hersteld Hervormde Gemeente te Schiedam houdt haar erediensten in de Plantagekerk, Lange Nieuwstraat 61-63 te Schiedam.
  De aanvangstijden zijn meestal 10.00 en 17.00 uur.
  De meest actuele gegevens zijn ook te vinden op kertijden.nl. In verband met corona, zijn de diensten ook te volgen via www.hhg-schiedam.nl

 • Vanuit deze gemeente worden ook open samenkomsten gehouden:
  iedere laatste zondag van de maand. Zie voor de juiste tijd en plaats de website van deze gemeente: hhg-schiedam.nl.

 • De Christelijke Gereformeerde Kerk te Vlaardingen houdt haar erediensten in kerkgebouw Eben Haezer, Emmastraat 116 te Vlaardingen.
  De aanvangstijden zijn meestal 10.00 en 17.00 uur.
  De meest actuele gegevens zijn ook te vinden op kertijden.nl.
  Zie ook de website van deze gemeente: CGK Vlaardingen.nl.